Шумен се превръща в следващия град, след Перник във водна криза.

...
Шумен се превръща в следващия град, след Перник във водна криза.
Коментари Харесай

БСП: Шумен се превръща в следващия град с водна криза

Шумен се трансформира в идващия град, след Перник във водна рецесия. Това сподели пред публицисти в Народно събрание Иван Иванов от Българска социалистическа партия, съобщи БГНЕС.
Иванов сигнализира за още един сериозен проблем зародил във ВиК бранша. Иванов сподели, че от през вчерашния ден гр. Шумен, Търговище, Велики Преслав, селата Белокопитово, Дивдядово и Панайот Волов са на воден режим, не се знае по кое време ще се пусне водата.
Всичко това, по думите му, е вследствие на некадърното ръководство на ВиК Шумен, което е под шапката на Министерството на районното развиване. „ ВиК Шумен е банкрутирало, мъчно съумява да си поддържа системата, сметките са запорирани от Енерго-про.
Така че по какъв начин ще завърши тази сага не е ясно. За страдание Шумен се трансформира в идващия град след Перник във водна рецесия. Шуменци ще останат минимум 4 дни без вода, не се знае по кое време ще бъде приключено отстраняването на тези тежки повреди по централния тръбопровод, който идва от бент. Тича, който за жалост даже не е за питейна вода, а за поливна ”, съобщи той.
По думите му ВиК Шумен е докарано до банкрут, то е декапитализирано, не може да си заплати сметките, всичките са запорирани и въпрос на време даже да спрат тока на ВиК сдружението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР